Воскресенье
13.07.2025
22:36
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Технологія заготівлі та зберігання продуктів
Главная Регистрация Вход
Каталог статей »
Меню сайта

Категории раздела
Статті [5]
Рецепти [10]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » Статьи » Рецепти

В категории материалов: 10
Показано материалов: 1-10

Сортировать по: Дате · Названию · Рейтингу · Комментариям · Просмотрам

Абрикосове пюре

 •5 кг абрикос

 •1 склянка цукру

Абрикоси почистити від кісточок, половинки абрикос покласти в емальвану миску, влити 1 склянку води і варити фрукти на малому вогні до розм’якшення. Гарячу масу протерти крізь сито, додати у пюре цукор, довести до кипіння. Гаряче пюре розкласти у стерильні банки, накрити стерильними покришками і закатати.

                                                              
Рецепти | Просмотров: 471 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Груші в сиропі

 •груші

 •цукор

 •лимонна кислота

 •вода

Груші почистити від шкірки і насіння, розрізати навпіл і тісно викласти у літрові банки. У кожну банку додати 3-4 ст.л. цукру,  0,5 ч.л. лимонної кислоти (без верху) і залити окропом до верху. Накрити банки покришками і стерилізувати у киплячій воді 25-30хв. Простерилізовані банки вийняти, закрутити покришки і перевернути догори дном. Залишити банки перевернутими, допоки не охолодяться.

                                                                   
Рецепти | Просмотров: 408 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Лечо

 •1,5 кг болгарського перцю

 •3 кг помідор

 •10 цибулин

 •2-3 перця-чілі

 •2 ст.л. солі

 •4 ст.л. цукру

 •2 ст.л. олії

 •2 ст.л. 9% оцту

Овочі помити і почистити. Порізати перець соломкою, помідори - кружальцями, а цибулю - півкільцями. Додати сіль, цукор і олію, все змішати і варити протягом 50хв в емальованому посуді, додати оцет і варити ще 10хв. Розкласти лечо в 1-літрові банки, накрити покришками і стерилізувати в киплячій воді протягом 15хв. Банки вийняти і закрутити покришки.

                                                          
Рецепти | Просмотров: 456 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Ікра кабачкова заморська

Дуже смачна ікра, постійно її заготовлюю на зиму

•5 л. мелених кабачків

•2 ст. л. солі

 •1 ст. олії

 •1 ст цукру

 •1 ст оцту

 •1 ст. л. паприки і трохи перцю

 •350 гр томатної пасти

 •2 зубчики часнику

 •лавровий лист, перець горошком

Інгридієнти змішати, варити у каструлі 2,5 години додати часник мелений і варити ще 0,5 год. Підготувати банки. На дно кладемо лавровий лист і перець горошком. Насипаємо ікру у банки і стерилізуєм протягом години.

                                                          
Рецепти | Просмотров: 460 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Аджика

 •3 кг червоного болгарського перцю

 •2 головки часнику

 •2 гострі червоні перця

 •1.3 ст.л. солі

 •250 г оцту

•250 г цукру

 •250 г томатної пасти

 •350 г рослинної олії

Болгарський перець, гіркий перець і часник почистити, змолоти на м’ясорубці, додати сіль, оцет, цукор і томатну пасту і кип’ятити на невеликому вогні протягом 40хв. Додати олію, проварити ще 20хв і викласти у чисті 0.5-літрові банки. накрити банки покришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 40хв. Простерилізовані банки вийняти і закрити покришки.

                                                            
Рецепти | Просмотров: 454 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Мариновані опеньки

 •3 л відварених відціджених опеньок

 •2,5 л води

 •0,5 скл 9% оцту

 •2/3 скл цукру

 •1 ст.л. солі

 •перець горошком (духмяний і чорний), лавровий лист

Опеньки почистити, ретельно помити і відварити протягом 1,5 - 2 годин. Готові опеньки відцідити і приготувати маринад: воду скип’ятити з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом, влити оцет, додати опеньки і варити все разом ще близько 30хв. Готові опеньки разом з маринадом розлити у гарячі стерильні банки і закрутити гарячими стерильними покришками. Банки тримати у теплі ще 10-12 годин (обгорнути рушником).

                                                      
Рецепти | Просмотров: 515 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Шампіньйони мариновані

 •5 кг шампіньйонів

 •2 л води

 •1 скл цукру

 •1 скл 9% оцту

 •2 ст.л. солі

 •лавровий лист, чорний і духмяний перець горошком, гвоздика, зерна коріандру

Шампіньйони перебрати, помити, протягом 20хв відварити у злегка підсоленій воді і відцідити. Змішати воду, цукор і сіль, довести до кипіння, влити оцет і, як тільки ще раз закипить, виключити. Розкласти прянощі у чисті 0,5-літрові банки, розкласти готові шампіньйони, залити гарячим маринадом, накрити покришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 25хв. Готові консерви вийняти, покришки закрутити.

                                                          
Рецепти | Просмотров: 501 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Компот з черешень

 •черешні

 •1 л води

 •2 скл. цукру

 •1/4 ч.л. лимонної кислоти

Черешні перебрати, помити, видалити кісточки і розкласти у чисті банки. Приготувати сироп (на кожен літр води додати 2 скл. цукру і лимонну кислоту), гарячим сиропом залити черешні, накрити банки покришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 25-30хв. Гарячі банки вийняти і одразу закрити покришки (закатати).

                                                        
Рецепти | Просмотров: 584 | Добавил: vavysik | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

Компот з абрикос

 •абрикоси

 •1 л води

 •1.5-2 склянки цукру

Абрикоси перебрати,  помити, видалити плодоніжки і кісточки і розкласти половинки абрикосів у чисті банки. Приготувати сироп (на кожен літр води додати 2 скл цукру), гарячим сиропом залити яблука, накрити банки покришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 20хв (3-літрові банки) і 15хв (літрові). Гарячі банки вийняти і одразу закрити покришки (закатати).

                                                            
Рецепти | Просмотров: 504 | Добавил: vavysik | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Компот з персиків

•2 кг твердих персиків                         

 •1 л води

 •1.5 склянки цукру                                    

Персики розрізати навпіл, покласти на друшляк і бланшувати в окропі 40секунд, вийняти, одразу ополоснути холодною водою, а тоді гострим ножем зняти шкірку. Покласти половинки персиків у чисті банки. З води і цукру зварити сироп і ще гарячим залити персики, накрити банки покришками і стерилізувати літрові банки 15-18хв. Вийняти банки з окропу і одразу закатати.

Дрібні персики можна консервувати цілими, не видаляючи кісточки. Тоді час стерилізації варто збільшити на 2-3хв.

                                                      
Рецепти | Просмотров: 490 | Добавил: vavysik | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz